Doxie scanner – bez dobré výbavy to nejde

Můžeme si tu hodiny vyprávět o tom, jak budeme ekologičtí a nebudeme používat papír, ale pokud nemáme dobré vybavení, nikdy princip „paperless“ nezvládneme. Firma Doxie nedávno představila velmi zajímavou novinku v oblasti scannerů, která posouvá skenování dokumentů zase o krok dál. Znáte scanner, který ke své činnosti nepotřebuje kabely, ani počátač? Seznamte se, jmenuji se Doxie GO.

Skenujte kdekoliv..

V čem se liší Doxie GO scanner od ostatních přenosných zařízení od firem Canon, Epson, Fujitsu a dalších? Má integrovanou baterii, která dokáže naskenovat až 100 stránek bez nutnosti dobíjení (doba nabíjení je cca 2 hodiny). Můžete si tak scanner vzít do jakékoliv místnosti, můžete skenovat v pohodlí křesla v obývacím domě, na terase venku nebo si naskenujete návod na novou sekačku přímo v garáži. Jak se Vám to právě hodí a jak je to pro Vás nejpohodlnější. Veškeré naskenované dokumenty si Doxie ukládá do vestavěné paměti a pokud by Vám nestačila interní paměť na cca 600 dokumentů nebo 2400 fotek, obsahuje Doxie SD slot, díky kterému si můžete rozšířit paměť o několik dalších GB.  Další výhodou tohoto scanneru jsou jeho malé rozměry a nízká hmotnost (cca 400g). Na druhou stranu musíte přes jeho výjimečnou mobilitu, abych jen nechválil, oželet oboustranný scan.

Další skvělou vlastnotí je podpora Wifi SD karty (Eye-Fi X2 wireless SD card). Díky tomu můžete bezdrátově scanovat přímo do svého počítače, iPhone nebo iPadu. Steve Jobs, který nenáviděl kabely, by měl z tohoto řešení radost. Ale i možnost uložit naskenované dokumenty do počítače z běžné SD karty, je skvělá. Pro mě osobně dostačující a ještě se díky tomu ušetří 40 dolarů.

V balení je kromě přístroje USB nabíjecí kabel (scanner lze nabíjet z počítače), obal na přenášení, pouzdro na skenování fotografií, čistící hadřík. Samozřejmostí je software, který dokáže skenovat v režimu OCR (PDF, které umožní vyhledávání).

Doxie GO scanner si můžete zakoupit pouze na stránkách výrobce. Dle informací, které mám od výrobce, není problém s odesláním do České republiky i přes to, že není na seznamu podporovaných zemí. Cena zařízení je 199 USD bez WIFI SD karty nebo 239 USD s WIFI SD kartou. Škoda, že zatím ani jeden z našich internetových prodejců Doxie nenabízí. Je to velmi povedené zařízení a proti konkurenčním výrobkům, u nás běžně dostupných, nabízí zcela ojedinělé funkce. Více informací naleznete na stránkách www.getdoxie.com.