Projekt: Bezpečně do školy i do přírody 2015

Všechny prvňáčky, kteří nastoupí celkem do 205 základních škol, vybaví Liberecký kraj v rámci projektu Bezpečně do školy i do přírody kufříky s bezpečnostními prvky a základními pomůckami. Jednalo se celkem o 5500 vyrobených kufříků speciálně pro Liberecký kraj.

Každý kufřík obsahuje reflexní pásku, odrazky i bezpečnostní vestu. Děti v něm také najdou omalovánku, pravítko, pastelky, rozvrh hodin, pexeso, turistický deník, ale třeba i drobné cukrovinky, vstupenky do aquaparku, iQPARKU i na hokejový a fotbalový zápas. Součástí každého kufříku jsou také speciální dětské časopisy plné úkolů, hádanek a různých kvízů, jejichž hlavním tématem je právě bezpečnost.

Celkové náklady projektu, do kterého se Liberecký kraj zapojil v letošním roce podruhé, dosahují výše 1,5 mil. Kč. Díky podpoře dalších 25 partnerů se Liberecký kraj podílel částkou 500 tis. Kč. Jmenovitě to jsou: Krajské ředitelství Policie Libereckého kraje – Silnice LK, Mocca, Grupo Antoline, Valbek, IQ Landia, Gordic, FCC, Mirakulum, České dráhy, Bílí Tygři, Preciosa, Slovan Liberec, Detoa, Kasro, Piatnik, Hama, TRW, Plymobil, Rakytníček, Bonavita, Pexi, Jaktridit.cz, Jen počkej zajíci.

Projekt na klíč realizovala agentura Yashica. Jednalo se především o zajištění obsahu kufříku, zajištění dalších partnerů, grafické práce, výroba a distribuce kufříku.

Fotografie:

lk_2015_03-2lk_2015_01 lk_2015_02

 

 

 

Časopis Pastelka ke stažení: 

Časopis pastelka - náhled

 

 

 

 

 

 

Realizace projektu: Yashica