Projekt: Bezpečně do školy i do přírody 2016

Všechny prvňáčky, kteří nastoupí celkem do 205 základních škol, vybaví Liberecký kraj v rámci projektu Bezpečně do školy i do přírody kufříky s bezpečnostními prvky a základními pomůckami. Jednalo se celkem o 6000 vyrobených kufříků speciálně pro Liberecký kraj.

Každý kufřík obsahuje reflexní pásku, odrazky i bezpečnostní vestu. Děti v něm také najdou omalovánku, pravítko, pastelky, rozvrh hodin, pexeso, turistický deník, ale třeba i drobné cukrovinky, vstupenky do aquaparku, iQPARKU i na hokejový a fotbalový zápas. Součástí každého kufříku jsou také speciální dětské časopisy plné úkolů, hádanek a různých kvízů, jejichž hlavním tématem je právě bezpečnost.

Celkové náklady projektu, do kterého se Liberecký kraj zapojil v letošním roce podruhé, dosahují výše 1,5 mil. Kč. Díky podpoře dalších 21 partnerů se Liberecký kraj podílel částkou 540 tis. Kč. Jmenovitě to jsou: Krajské ředitelství Policie Libereckého kraje – Policie České republiky, Silnice LK, Mocca, Grupo Antoline, Valbek, IQ Landia, Gordic, FCC, Vojenské lesy a statky ČR, KSM Castings, Mirakulum, České dráhy, Besip, Bílí Tygři, Wander Book – Turistický deník, Zdravotní pojišťovna MV ČR, Inteva, ZOO Liberec, Madeta, Preciosa, Slovan Liberec.

Projekt na klíč realizovala agentura Yashica. Jednalo se především o zajištění obsahu kufříku, zajištění dalších partnerů, grafické práce, výroba a distribuce kufříku.

Kufříky pro prvňáčky foto 1 bb2bd3f2-675e-4fa0-80e7-adf8ae06e6c7

 

 

 

 

Časopis Pastelka ke stažení:

Časopis Pastelka

 

 

 

 

 

 

Realizace projektu: Yashica